Vi bruker EPLAN Electric P8. Programmvaren en bruker en drøss med filer plassert i forskjellige kataloger. For å få orden på datastrukturen bestilte Håvard hjelp av en konsulent denne uken. Rob van den Hooven fra eplan EPLAN hjalp til en halv dag via TeamViewer. Denne artikkelen beskriver datastrukturen i LTS AS slik den ser ut i dag.

Hovedmapper

Vi har ofte behov for å ta med PCen ut til kunder. Derfor er det nødvendig for oss å kunne ha en lokal kopi av nødvendige data. Vi har derfor definert to hovedmapper.

C:\EPLAN
\\SERVER\EPLAN

 

Systemdata

Systemdata kan ha en tendens til å bli rotete. Vi har delt systemdata opp i tre komponenter i et forsøk på å få kontroll.

O_Data -EPLAN sine originaldata, oppdateres årlig av EPLAN
T_Data -Template data, er det vi er konfortable med å dele (kurslister, makroer etc.)
C_Data -Company data, er vår "hemmelige saus". For eksempel plotframe og prosjekter.

 

Bildet under viser vårt valg av mapper ved installasjon av eplan.

EPLAN dirs

 

Resultat

C:\EPLAN\O_Data
C:\EPLAN\T_Data
C:\EPLAN\P_Data
C:\EPLAN\Data
C:\EPLAN\user
C:\EPLAN\workstation
C:\EPLAN\company

Disse dataene har vi kopiert over til serveren slik at vi har en felles kilde. Det er OK å jobbe rett mot serveren når vi er på samme LAN. Det er også OK å jobbe flere på samme prosjekt samtidig. Vi har erfart at to på samme prosjekt er et fornuftig maksimum. Når vi skal ut til kunde kopierer vi et sett med nødvendige over til C:/EPLAN.

Til deg som fortsatt leser

Vi ønsker oss et fornuftig verktøy som kan sette sammen og overvåke O_Data, T_Data og P_Data. Vi tenker også at T_Data kan være offentlige data slik at vi kan sammarbeide for å få til gode felles grunndata. Ta gjerne kontakt om du har inspill eller har lyst til å bidra til å oppnå gode grunndata.

https://github.com/LTS-AS/EPLAN-T_Data